maandag 12 november 2012

Was het lekker?

Elke ouder wiens kind deelneemt aan het warme buffet op school stelt die vraag bijna dagelijks. De antwoorden lopen uiteen, doch de negatieve antwoorden waren frequent genoeg om bij sommige ouders toch een alarmbelletje te doen rinkelen en zich de vraag te stellen naar de kwaliteit van de geleverde maaltijden.

Geconfronteerd met deze vragen heeft de ouderraad op haar beurt navraag gedaan bij de directie. Hoe zit dat met die traiteur, HANSSENS? Heeft de school daar wel vertrouwen in? En wat belandt er juist op het bord van onze kinderen?

Een lunch bereidt met verse en kwaliteitsvolle ingrediƫnten en een nadruk op groenten, aldus de directie die volledig achter de caterer staat. Ook de aanwezige leraren (juf Veerle en Meester maxime) onderschrijven de kwaliteit van het buffet. De caterer werkt met verse producten en de temperatuur van het buffet wordt bij aankomst gecontroleerd; in geval van afwijkingen (onvoldoende warm) moet de traiteur op de hoogte worden gebracht.

De directie onderlijnt bovendien het feit dat het aantal deelnemers aan het warme buffet in de lagere school is toegenomen.

De nadruk op de groenten maakt evenwel dat de lunch niet steeds bij iedereen in de smaak valt: in geval van vb. witte kool of rauwkost worden de borden zelden leeggegeten. De tomatensoep met balletjes of de pastaschotels kennen daarentegen veel meer succes...

Ook “peer pressure” speelt een rol: als het ene kind zegt dat het eten niet lekker is het "bon ton" hier mee in te stemmen eerder dan te stellen dat het eigenlijk best wel smaakt...

De menu’s staan alvast op de website van de school (zie http://www.sintjozefschool.be/website/index.php/informatie/menu) en voor meer info over de caterer, HANSSENS, zie: http://www.hanssens.be/.

Neem een kijkje en oordeel zelf!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij horen graag uw opmerkingen!